Tweedaagse SKO Batavorum

In februari 2017 hebben de directeuren, intern begeleiders en een aantal bouwcoördinatoren zich, niet voor het eerst, maar altijd actueel, gebogen over passend onderwijs voor elke leerling.

Ivo Mijland gaf de aftrap met een presentatie over zijn boek 'ik ben toch té gek' en inspireerde ons om op een andere manier te denken, denken in mogelijkheden en niet in beperkingen. Daarna is iedereen weer bijgespijkerd in gesprekstechnieken van 'motiverende gespreksvoering' 'oplossingsgerichte gesprekstechnieken' en 'verandertaal'.
's Avonds bekeken we de film 'Alphabet' waarin het nut van verantwoording afleggen en prestatiedruk werd afgezet tegen de vrijheid om kind te mogen zijn en zelf te leren. Moeten we blijven lesgeven zoals we nu doen? Stof tot nadenken dus.

De tweede dag heeft elke school een presentatie gegeven over een 'pareltje' van passend onderwijs uit de eigen praktijk, heeft de groep een presentatie gegeven over de knelpunten van het passend onderwijs en ervaring uitgewisseld. Dit heeft geleid tot een aanzet voor verbetering per school, onder het motto 'je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden'. Het was mooi om te zien dat iedereen geïnspireerd raakte en van elkaar leerde.


Media
  • P2210453.JPG
  • P2210461.JPG
  • P2210442.JPG